Elérhetőségeink

KMK & Partner
Német-Magyar Tanácsadó Kft.

Iroda: 3526 Miskolc,
Szentpéteri kapu 15-19.
Tel: 46 / 320-340

Közvetlen mobil Németországban:
+49 / 173 24 733 54
E-Mail: info@kmkpartner.hu

A Németországban gazdasági tevékenységet folytató magyar cégek kettős könyvelésre kötelezettek, így nemcsak Magyarországon, hanem Németországban is kell könyvelővel rendelkezniük.  Ez a két könyvelés azonban természetesen nem független egymástól, s nem csak az éves zárásokban szükséges a német tevékenységet a magyar könyvelésben feltüntetni, hanem már az év közben is szoros együttműködést, kooperációt kíván mind a magyar, mind a német oldalról.

Különösen fontos ez, hiszen hazánk és Németország között hatályban van a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény, mely szerint a Németországban már adózott bevétel Magyarországon ismételten nem adóztatható, ezért a hibás könyvelés könnyen kettős adóztatáshoz vezethet.

Irodánk vállalja az ön cégének teljeskörű német könyvelésének elvégzését, a stratégiai adózási tanácsadástól, a havi könyvelés és bérszámfejtési teendőkön keresztül, egészen az éves zárás (Bilanz) elkészítéséig.
Szükség esetén német könyvvizsgálót is tudunk biztosítani partnereink részére.

A legfontosabb tevékenységeink:

  • Finanzbuchführung – könyvelés: A kötelező adatszolgáltatáson túlmenően minden esetben kiértékelésekkel, összehasonlító elemzésekkel (előző hónap, előző év) és szemléletes grafikonokkal is ellátjuk munkánkat.
  • Abschlusserstellung – éves zárás: A magyar jogszabályokhoz hasonlóan Németországban is szükséges a lezárt éve gazdálkodásáról éves zárást, azaz mérleget készíteni. Ez nemcsak az adóhatósági ellenőrzés miatt fontos, hanem egyéb résztvevők, pl: bankok, hitelintézetek, tulajdonosi kör miatt is.
  • Lohnbuchhaltung – bérszámfejtés: Amennyiben Németországban munkavállalókat kíván foglalkoztatni (jelen esetben mindegy, hogy német vagy magyar állampolgár), úgy bérszámfejtési kötelezettsége is felmerül.
Copyright © 2019 KMK&Partner Kft. All Rights Reserved.powered by Prometheus Portal Engine