Elérhetőségeink

KMK & Partner
Német-Magyar Tanácsadó Kft.

Iroda: 3526 Miskolc,
Szentpéteri kapu 15-19.
Tel: 46 / 320-340

Közvetlen mobil Németországban:
+49 / 173 24 733 54
E-Mail: info@kmkpartner.hu

2011. májusától Németországban mind a magyar vállalkozások, mind a magyar cégek részére korlátozásmentes és feltétel nélküli vállalkozási szabadság van érvényben (volle Freizügigkeit). Ezen időponttól kezdve engedélyezett az eddig szigorú tiltás alatt lévő munkaerő kölcsönzés is Németországban. 

A munkaerő kölcsönzés Németországban engedély köteles tevékenység és sajnos a Magyarországon megszerzett engedély nem jogosít fel kölcsönzési tevékenységre kint. Munkaerő kölcsönzési engedély Németországban

A magyarországi munkaerő kölcsönző cégek a kieli munkaügyi központhoz tartoznak, az engedély kiadása és hosszabbítási tehát az Arbeitsagentur Regionaldirektion Kiel-hez tartozik. 

Az engedély megszerzése szigorú személyi és vagyon feltételek meglétét kívánja meg, mely sajnos egy elég hosszú folyamat. Az engedélykérelem átfutási ideje 1-5 hónap között alakul, így aki Németországban munkaerő kölcsönzési tevékenységet kíván folytatni vagy csak azt tervezi, célszerű minél hamarabb elindítania az engedélykérelmi procedúrát. 

A munkaerő kölcsönzési engedélyt 3 évig egy éves határozott időre adja meg a munkaügyi központ, három év érdemi és kifogásmentes tevékenységet követően lehet igényelni a határozatlan időre szóló engedélyt. 

Társaságunk az elsők között kért ügyelei részére kölcsönzési engedélyt és számos hosszabbítási szakaszt is végeztünk. Kérjük, keresse fel kollegáinkat, akik részletes tájékoztatást adnak egy konzultáció keretében az igénylés folyamatáról. 

Copyright © 2019 KMK&Partner Kft. All Rights Reserved.powered by Prometheus Portal Engine