Elérhetőségeink

KMK & Partner
Német-Magyar Tanácsadó Kft.

Iroda: 3526 Miskolc,
Szentpéteri kapu 15-19.
Tel: 46 / 320-340

Közvetlen mobil Németországban:
+49 / 173 24 733 54
E-Mail: info@kmkpartner.hu

Azok a szülők, akik mindketten vagy akár egyikük rendelkezik Németországban bejelentett lakcímmel (Anmeldung) jogosultak a német családi pótlékra, vagyis a Kindergeld-re. 

A jogosultságnak nem feltétele, hogy német cégnél dolgozzon valaki, a Kindergeldet tehát azok is igényelhetik, akik magyar cégnél dolgoznak tartós kiküldetésben. 

Hasonlóan a magyar szabályozáshoz a német Kindergeld is 18. év alatti gyermek után jár, illetve olyan 18 és 25 év utáni gyermek után is, aki felsőfokú tanulányokat folytat. 

Összege egy és két gyermek után gyermekenként 184,- EUR, a hamradik gyermek után 190,- EUR, negyedik és további gyermekek után 215,- EUR. 

Aki Magyarországon folyósított családi pótlékban részesül, a magyar és a német családi pótlék különözetét jogosult igénybe venni. 

Az igénylés részletes feltételeiről, valamint a beszerzendő hivatalos okiratok listájáról kérjük forduljanak hozzánk és kolléganőink készséggel állnak rendelkezésükre.

FIGYELEM! A rendkívül nagy leterheltség miatt kérjük, hogy az információs anyagot írásban kérjék kollégáinktól. Irodánkban személyes tanácsadás kizárólag előzetes időpont-egyeztetés után történhet. Telefonon a családi pótlékkal/KINDERGEDDEL kapcsolatos ügyeket H-CS: 14:00 - 16:00-ig tudunk felvilágosítást adni!

Copyright © 2019 KMK&Partner Kft. All Rights Reserved.powered by Prometheus Portal Engine