Elérhetőségeink

KMK & Partner
Német-Magyar Tanácsadó Kft.

Iroda: 3526 Miskolc,
Szentpéteri kapu 15-19.
Tel: 46 / 320-340

Közvetlen mobil Németországban:
+49 / 173 24 733 54
E-Mail: info@kmkpartner.hu

A német személyi jövedelemadó rendszer a magyar egységes egykulcsos adóhoz viszonyítva rendkívül bonyolult, de szolidáris. Németországban jelenleg progresszív adózás működik, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy az alacsonyabb keresetű adózó kevesebbet, a nagyobb jövedelemmel rendelkezők nagyobb arányban adóznak. Németországban hat adóosztályt különböztetünk meg. A Németországban dolgozó magyarok legnagyobb része az 1-es, illetve családos dologzók esetén a 3-as adóosztályba esnek. Az adókulcsok 14% -tól egészen 45 %-ig terjednek (ami szolidalitási járulékkal együtt már 47,48%-os mértékű). 8.354,- EUR éves jövedelem azonban mentes az adó alól. Ez az ún. "Freibetrag". 

Adóbevallás, adóvisszaigénylés NémetországbanIrodánk teljeskörűen vállalja magánszemélyek adóbevallásának (adóvisszatérítésének) elkészítését. Díjazásban alapvetően két kategóriát különböztetünk meg:

a.) egyszerű adóbevallás: olyan magánszemélyek esetén alkalmazzuk, akik csak és kizárólag munkajövedelemből származó bevétellel rendelkeztek az adott adóévben. Ebből a szempontból azonban közömbös, hogy ez a munkajövedelem kizárólag Németországból, Magyarországból vagy esetleg harmadik államból származott. 

b.) teljes adóbevallás: olyan magánszemélyek esetén, akik nem tartoznak az A. ponthoz, tehát nem vagy nem kizárólag munkajövedelmük volt. Ilyen például, ha ingatlanbérbeadásból (Vermietung und Verpachtung) vagy egyéni vállalkozásból (selbstständige Tätigkeit) származó jövedelmük is volt vagy esetleg valami speciális adózási mentességet kívánnak igénybe venni. 

Copyright © 2019 KMK&Partner Kft. All Rights Reserved.powered by Prometheus Portal Engine