Elérhetőségeink

KMK & Partner
Német-Magyar Tanácsadó Kft.

Iroda: 3526 Miskolc,
Szentpéteri kapu 15-19.
Tel: 46 / 320-340

Közvetlen mobil Németországban:
+49 / 173 24 733 54
E-Mail: info@kmkpartner.hu

Az ULAK egy mozaikszó, ami a német építőipar szabadságpénztárát (Urlaubs und Lohnausgleichskasse der Bauwirtschaft) jelenti. Ilyen vagy ehhez hasonló szabadságpénztár jelenleg Magyarországon nem működik, Németországban viszont a hatálya alá tartozó cégek részére a tagság kötelező.ULAK, SOKA-BAU jelentések

Azon kérdés eldöntése, hogy ki tartozik bele az ULAK-ba és ki nem, minden egyes cégnél külön-külön vizsgálandó különös tekintettel az esetlegesen kihasznáható mentességekre, de általánosságban elmondható, hogy a nyers-építőipari tevékenységet végzi társaságoknak kötelező a tagság. 

A tagsági kötelezettségek két részből állnak:

A.) Jelentések küldése a SOKA-BAU részére. Ezeket a jelentéseket minden esetben a németországi munkát megelőzően szükséges a Bundesfinanzdirektion részére megküldeni, ellenkező esetben igen magas bírsággal kell sajnos számolni.

B.) Az építőiparban dolgozó alkalmazottak bruttó bérének egy részér a SOKA-BAU részére szükséges átutalni és az egyébként minden dolgozónak elkészítendő havi bérszámfejtés mellé egy külön számfejtést szükséges készíteni a SOKA-BAUnak. 

Az A. pontban jelzett jelentéseket általánosságban minden cég magának végzi, a bérletiltással kapcsolatos számfejtést és utólagos jelentést kollégáink készséggel elvégzik ügyfeleink helyett. 

FIGYELEM! Magánszemélyek SOKA-BAU ügyintézését, valamint privát SOKA-BAU visszaigényléseket irodánk NEM vállal!

Részletes információk (német nyelven): http://www.soka-bau.de

Copyright © 2019 KMK&Partner Kft. All Rights Reserved.powered by Prometheus Portal Engine