Elérhetőségeink

KMK & Partner
Német-Magyar Tanácsadó Kft.

Iroda: 3526 Miskolc,
Szentpéteri kapu 15-19.
Tel: 46 / 320-340

Közvetlen mobil Németországban:
+49 / 173 24 733 54
E-Mail: info@kmkpartner.hu

Olyan Németországban dolgozó munkavállalók számára, akik közvetlenül német jog szerinti foglalkoztatásban állnak és nem kiküldetéssel kerülnek alkalmazásra Németországban kötelező betegbiztosítót választaniuk. Hasonló rendszerről van szó, mint az itthon pár éve megszűntetett magán-nyugdíjpénztárak, de beteg biztosítás tekintetében.

Az ilyen munkavállalók száma nemcsak amiatt nő, mert az elmúlt években ténylegesen is megnövekedett Németországba költözöttek száma, hanem azért is, mert a német törvényhozás nyomására egyes ágazatok, különösképpen a húsipar területén működő több cég ún. Önkorlátozás (Selbstverpflichtung) keretében vállalta, hogy alvállalkozó, illetve bedolgozó munkavállalók egy részét bevonják a német társadalombiztosítás keretei közé.

A Németországban működő betegbiztosítók száma több tucat. A díj tekintetében léynegi eltérés nincs, így a betegbiztosító választásánál elsősorban a szolgáltatások jellege és száma, illetve a területi lefedettség számít. Utóbbi a magyar dolgozók számára azért is különösen fontos, mert a kis, helyben működő regionális pénztárak elsősorban csak helyi orvosokkal és klinikákkal szerződnek, így mindenképpen ajánlatos olyan betegbiztosítót választani, amely országos működésű és ezáltal országos lefedettséget nyújt.

Amennyiben Ön német jog szerinti munkaviszony kíván kötni, még a munkába lépés előtt szüksége van élő biztosítási szerződésre egy német betegbiztosítóval. A belépés minden esetben díjmentes és a munkavállaló részéről a későbbiek során sem lehetnek tagdíj befizetések, amennyiben munkaviszony fennáll. A belépés viszonylag gyors és egyszerű.

Irodánk a két nagy betegbiztosítóval áll kapcsolatban, egyrészről a KKH Kaufmännische Krankenkasse, másrészről a DAK Gesundheitskasse. Mindkét általunk javasolt betegbiztosító országos lefedettségű és nagy múltra tekint vissza. Mindkét szolgáltató esetében magyar nyelvű információs anyag és belépési nyilatkozat is rendelkezésére áll, így azok számára is jogbiztonságot nyújt, akik esetlen nem tökéletesen beszélnek németül.

 

További információk partnerünk weboldalain érhetőel ek:

KKH Kaufmännische Krankenkasse: https://www.kkh.de

DAK Gesundheitskasse: https://www.dak.de

 

Amennyiben munkájából kifolyólag német betegbiztosító tagja kell, hogy legyen, kérem keressen bennünket és térítésmentesen nyújtunk segítséget a belépésben.

Copyright © 2019 KMK&Partner Kft. All Rights Reserved.powered by Prometheus Portal Engine